αρχική σελίδα
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«Νέος γερμανικός νόμος περί Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Συσκευασιών
10/01/2019
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Από την 01-01-2019 τέθηκε σε ισχύ ο νέος γερμανικός Νόμος περί εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων συσκευασιών - Verpackungsgesetz (Gesetz iiber das Inverkehrbringen, die Riicknahme und die hochwertige Verwertung von Verpackungen BGB1.1 S. 2234/5.7.2017).

Τα Γραφεία ΟΕΥ Βερολίνου, Ντύσσελντορφ και Μονάχου παραθέτουν ως εκ τούτου, σε επεξεργασμένη μορφή και μετάφραση, τις βασικότερες αλλαγές που επιφέρει ο νέος Νόμος, προς ενημέρωση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων:

(§ 9) Υποχρέωση νέας εγγραφής
Εταιρείες παραγωγής ή διακίνησης/εισαγωγής συσκευασμένων προϊόντων υποχρεούνται πριν την διάθεση των προϊόντων/συσκευασιών στην αγορά να εγγράφονται στο μητρώο του νεοσυσταθέντος Κεντρικού Φορέα,"Zentrale Stelle" (httr>s://www.verpackungsregister.orgA. Σε περίπτωση, που οι εταιρείες διαθέσουν στη γερμανική αγορά προϊόντα χωρίς τη σχετική εγγραφή, απειλούνται με πρόστιμο, το οποίο δύναται να ανέλθει έως 100.000 με 200.000 Ευρώ κατά περίπτωση. Ο σχετικός σύνδεσμος για την εγγραφή, στα αγγλικά είναι:https://lucid.verpackungsregister.org/?

(§ 10) Υποχρέωση νέας υποβολής αναφοράς δεδομένων

Εκτός από την εγγραφή, θα πρέπει να διαβιβάζονται στον νέο φορέα και τα σχετικά με τη συσκευασία δεδομένα και κυρίως: Αριθμός εγγραφής (χορηγείται από την Zentrale Stelle) - Υλικό και όγκος της συσκευασίας που διακινείται στην αγορά - Επωνυμία του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Συσκευασιών με το οποίο έχει συμβληθεί ο παραγωγός της συσκευασίας/προϊόντος (Διευρυμένη ευθύνη του παραγωγού) - Χρονικό διάστημα ισχύος της σχετικής σύμβασης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας