αρχική σελίδα
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σε εξέλιξη η κατάρτιση των επιχειρησιακών δράσεων Ελλάδας και Ρωσίας για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018
13/12/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ρωσίας, για την κατάρτιση των  κοινών δράσεων του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018, σε συνέχεια της επίσημης ανακήρυξής του τον περασμένο Σεπτέμβριο από την  Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδια για τον τουρισμό κα Άλα Μανίλοβα.

Η  Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Τουρισμού και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του  ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου είχε συνάντηση εργασίας στη Μόσχα  με τηδιευθύντρια του Τουρισμού και Περιφερειακής πολιτικής του ρωσικού Υπουργείου κα Όλγκα Γιαρίλοβαγια την οριστικοποίηση του σχεδίου δράσης και τον εμπλουτισμό του προγράμματος. Συμμετείχε  ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας και Κ.Α.Κ.,  κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης  της Ελλάδας με τη Ρωσική Ομοσπονδία στον τομέα του τουρισμού, το Έτος Τουρισμού αποτελεί ένα  επιχειρησιακό πλαίσιο διμερούς συνεργασίας που περιλαμβάνει

  •  την ανάδειξη νέων ελληνικών περιφερειακών προορισμών και  των ανταγωνιστικών τους  πλεονεκτημάτων,
  • τη στοχευμένη προώθηση νέων θεματικών προϊόντων
  • και τη διεύρυνση της τουριστικής προσφοράς

προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η τουριστική ροή από τη  Ρωσία στην Ελλάδα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και σε βάθος χρόνου.  

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η κατάρτιση και προώθηση συγκεκριμένων  δράσεων και εκδηλώσεων σε κεντρικό επίπεδο, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των Περιφερειών της Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και επιμέρους δράσεων και πρωτοβουλιών σε  τομείς όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός,  ο ιατρικός, ο αθλητικός-προπονητικός, ο σχολικός και η γαστρονομία.

Επιπλέον, το  Υπουργείο Τουρισμούθα λειτουργήσει για το έτος Τουρισμού ως γέφυρα για τον  συντονισμό των δράσεων με τα Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα  για να προωθηθούν από ελληνικής πλευράς  πρόσθετες στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις στη Ρωσία.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία  συναντήθηκε επίσης με τον Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ομοσπονδιακού  Οργανισμού Τουρισμού Rostourism, κ. Βαλέρι Κορόβκιν,  και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου Οίνου και ΓαστρονομίαςICWAG, κ. Λέονιντ Γκελιμπτέρμαν. Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας για την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών στη Ρωσία, με στόχο  τον τουρισμό στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο, και την διεύρυνση των τουριστικών προϊόντων με έμφαση στον τουρισμό τρίτης ηλικίας τον ιατρικό, τον προπονητικό, τον γαστρονομικό και το γαμήλιο τουρισμό.

Επίσης, συναντήθηκαν  με τον επικεφαλής του Συνδέσμου Πρακτόρων Ιατρικού Τουρισμού ΙΜTAAκ. Εβγκένι Τσέρνισεβ για την  προώθηση της συνεργασίας, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης ρωσικής αντιπροσωπείας τους στην Ελλάδα που πραγματοποίησε συνάντηση στο  Υπουργείο Τουρισμού με τη συμμετοχή της ΕΛΙΤΟΥΡ και  επισκέφθηκε ιατρικές υποδομές της χώρας, δεδομένου ότι η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την προσέλκυση Ρώσων επισκεπτών για ιατρικό τουρισμό.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας