αρχική σελίδα
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Εξωδικαστικό συμβιβασμό για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε ο Τ. Πετρόπουλος
17/10/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

«Υπάρχει σημαντική αύξηση της εισπραξιμότητας των οφειλών από παλαιότερα χρέη των Ελεύθερων Επαγγελματιών αλλά και των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος από τα Γρεβενά σημειώνοντας ότι «ξεπεράσαμε κατά πολύ τον στόχο των 70 εκατ. ευρώ μηνιαίως που αρχικά είχαμε θέσει και φτάσαμε αισίως στα 120 εκατ. ευρώ».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της περιοχής ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι η παραπάνω εξέλιξη οφείλεται στην βελτίωση των δεικτών της οικονομίας, που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να εξοφλούν τα παλιά χρέη τους. Προανήγγειλε την δυνατότητα εξόφλησης παλιών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού που θα λειτουργήσει ειδικά για οφειλές στην κοινωνική ασφάλιση. Δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ώστε να μην υπάρχει ο όρος της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ως προς τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, αφού έχουμε οφειλέτες που έχουν σταματήσει κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας». Καταλήγοντας εκτίμησε ότι η επίτευξη της συμφωνίας θα προσφέρει τη δυνατότητα σε οφειλέτες να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με αποτέλεσμα «να έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην κοινωνική ασφάλιση».

Μίλησε για σημαντική πρόοδο στο θέμα της ανεργίας όπου επιτεύχθηκε μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες τονίζοντας ότι «καταφέραμε μια καλή επίδοση αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό μας».

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις των πολιτών που εκκρεμεί η συνταξιοδότησή τους σημείωσε ο «στόχος που έχει θέσει το υπουργείο είναι έως τον Ιούνιο του 2018 να έχουν καταβληθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές», ενώ υπενθύμισε ότι από τις αρχές του 2015 έως τον Σεπτέμβρη του 2017 «έχουν εκδοθεί και έχουν καταβληθεί 290.000 συντάξεις σε νέους δικαιούχους».

Προανήγγειλε την δημιουργία γραφείου του Σώματος Επιθεωρητών εργασίας στα Γρεβενά τονίζοντας ότι «επιθυμούμε να έχουμε όρους νομιμότητας στη περιοχή».

Αναφέρθηκε στις νέες Εργατικές κατοικίες που παραμένουν μισοτελειωμένες και εγκαταλελειμμένες τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια που εγκαινιάστηκαν από προηγούμενους υπουργούς χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί οι κτιριακές τους εγκαταστάσεις, ενώ μίλησε για προχειρότητα στον σχεδιασμό τους αφού «δεν έχουν προβλεφθεί καν τα βασικά έργα υποδομής όπως της ύδρευσης και της αποχέτευσης».

amna.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας