αρχική σελίδα
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Export Summit V Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 Θεσσαλονίκη με θέμα “Adding Value to Exports: Certification, Labelling, Packaging & Transport and Distribution Networks”.
07/06/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Συνέντευξη τύπου με κεντρικό θέμα το 5ο Συνέδριο Export Summit, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος – ΣΕΒΕ. Το Export Summit V θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ με θέμα Adding Value to Exports: Certification, Labelling, Packaging & Transport and Distribution Networks”.

Μετά τις τέσσερις ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις, τρεις στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα, η φετινή διοργάνωση έχει στόχο να αναδείξει το κρίσιμο ζήτημα της προστιθέμενης αξίας στις εξαγωγές, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του. Ένα ζήτημα που θα βοηθήσει πρωτίστως τις επιχειρήσεις, σε όποιον κλάδο και αν ανήκουν, αλλά και τους δημόσιους φορείς και τους stakeholders, να κατανοήσουν τη σημασία των θεμάτων αυτών για τη διεθνή ανταγωνιστικότητά τους και να υιοθετήσουν τις κατάλληλες στρατηγικές και ενέργειες για την επιτυχή ανάπτυξη και βελτίωσή τους.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ Κυριάκος Λουφάκης: «Το πολύπτυχο θέμα του Συνεδρίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και επίκαιρο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές εταιρίες που επιχειρούν να διεισδύσουν στις διεθνείς αγορές έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις που αφορούν στις απαιτήσεις της τυποποίησης, των πιστοποιήσεων, της συσκευασίας, καθώς και θέματα που άπτονται της διαδικασίας μεταφοράς, των logistics και των δικτύων διανομής. Tο Export Summit V θα αναδείξει όλες τις πτυχές των επιμέρους αυτών θεμάτων, τα οποία αποτελούν τα κρίσιμα προστάδια της εξαγωγής, προσδίδουν προστιθέμενη αξία και διασφαλίζουν διεθνή ανταγωνιστικότητα στις επιχειρήσεις και στα προϊόντα τους».

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού και εξαγωγικού μοντέλου που όλοι επιζητούμε ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης, ακόμα και στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τα θέματα του συνεδρίου μας συνιστούν όπλα στην εθνική προσπάθεια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ιδιαίτερα μάλιστα σε κλάδους όπως ο αγροδιατροφικός, όπου ο ανταγωνισμός είναι παγκόσμιος και οι "πελάτες" μας είναι αυστηροί κριτές.

Ο κ. Λουφάκης αναφέρθηκε επίσης στις ελληνικές εξαγωγικές επιδόσεις αγαθών για το α’ τρίμηνο 2017, οι οποίες ανήλθαν σε 6,9 δις. έναντι 5,7 δις. το α’ τρίμηνο 2016, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,3%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή η αντίστοιχη μεταβολή παρουσίασε αύξηση κατά 6,4%, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και παράλληλα προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου, καθώς ένα βασικό μειονέκτημα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι η χαμηλή προστιθέμενη αξία τους. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία ανάπτυξης των δικτύων διανομής και μεταφοράς αναφερόμενος στην πτωτική πορεία του κλάδου, καθώς το 2016 οι εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών ανήλθαν σε €7,8 δις., ενώ το 2014 ανήλθαν σε €13,1 δις. αποτελώντας το 42,3% του συνόλου των εισπράξεων στο ισοζύγιο υπηρεσιών.

Το Export Summit V του ΣΕΒΕ έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο συνεδριακό γεγονός της κοινότητας των εξαγωγέων και αναμένεται να συγκεντρώσει εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορέων. Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν και απαιτείται η σχετική δήλωση συμμετοχής εδώ. Παράλληλα, είναι εφικτή η παρακολούθηση του συνεδρίου μέσω Livestreamingαπό την ιστοσελίδα www.ka-business.gr, η οποία είναι χορηγός της υπηρεσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.exportsummit.gr και να απευθύνονται στη γραμματεία του Συνεδρίου στον ΣΕΒΕ τηλ. 2310 535333.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας