αρχική σελίδα
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Νέο καθεστώς για τα «λουκέτα»
28/03/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Νέο καθεστώς αναστολής των επαγγελματικών εγκαταστάσεων τίθεται σε εφαρμογή, στο πλαίσιο των δράσεων για περιορισμό της φοροδιαφυγής και ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, με τροπολογία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Βάσει της τροπολογίας, θα επιβάλλεται πλέον άμεσα ή αμελλητί από την αρμόδια ΔΟΥ μετά από έκδοση ειδικής εντολής ελέγχου από το Διοικητή της ΑΑΔΕ η αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου στην οποία διενεργήθηκε έλεγχος και όχι όλων των επαγγελματικών του εγκαταστάσεων, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ως εξής:

  • άμεσα για 48 ώρες εφόσον από τον επιτόπιο μερικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση περισσότερων των δέκα παραστατικών πώλησης, ή εφόσον η αξία των αγαθών ή υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό ή εκδόθηκε ανακριβώς υπερβαίνει τα 500 ευρώ.
  • αμελλητί για 96 ώρες εάν, εντός του ίδιου φορολογικού έτους που διαπιστώθηκε η ανωτέρω παράβαση, διαπιστωθεί εκ νέου μετά από επίσης μερικό επιτόπιο έλεγχο η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση τριών παραστατικών πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας αυτών, στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου.
  • αμελλητί για 10 ημέρες σε κάθε επόμενη διαπίστωση από τον ίδιο επιτόπιο μερικό έλεγχο των ανωτέρω παραβάσεων εντός δυο φορολογικών ετών από τη διαπίστωσή τους, σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου.
Σε περίπτωση παρεμπόδισης του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή με απειλές κατά των οργάνων που διενεργούν  τον έλεγχο προβλέπεται, όπως ισχύει και σήμερα,  η αναστολή λειτουργίας της εγκατάστασης του υπόχρεου στην οποία αφορά ο έλεγχος, καθώς και σε όλες τις εγκαταστάσεις του.

Σε περίπτωση παραβίασης της αναστολής από τον υπόχρεο, επιβάλλεται με πράξη της ΑΑΔΕ κάθε φορά επιπλέον αναστολή της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου για 10 ημέρες.

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας