αρχική σελίδα
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συμφωνία μεταξύ των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας και Ισραήλ
23/02/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Διεθνή τουριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ (αναμένεται σύντομα και η κυπριακή συμμετοχή), για τη δημιουργία φορέα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, υπέγραψαν οι Σύνδεσμοι Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας και Ισραήλ κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης IMTM 2017 του Ισραήλ.

Με την υπογραφή του συμφώνου, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των συνομιλιών για το νέο φορέα με τίτλο ΕΜΤΤΑAS (East Mediterranean Travel and Tourist Agents Associations Synergies), η δημιουργία του οποίου αποτελεί πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA.

Ο φορέας θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο συνεργιών ανάμεσα στα τουριστικά γραφεία των συμβεβλημένων χωρών προς όφελος του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι τρεις χώρες θα αποτελέσουν τον πυρήνα της πρωτοβουλίας να «ενωθεί» τουριστικά η ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Μεσογείου. Στη συνέχεια θα συμμετάσχουν και άλλοι σύνδεσμοι της περιοχής.

Στόχος είναι η ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας μεταξύ των χωρών στους τομείς του τουρισμού, της κρουαζιέρας και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, με την αξιοποίηση της τουριστικής αγοράς τους (ταξιδεύουν 12 μήνες το χρόνο), αλλά και την προσέλκυση ομοεθνών τους που ζουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αφρική ώστε να επεκτείνουν τις διακοπές τους όταν επιστρέφουν στην πατρίδα.

Ακόμα, ο νέος φορέας θα παρουσιάζει, σε τρίτες αγορές, έναν «mega destination» τριών ηπείρων, μέσω κοινής παρουσίας σε εκθέσεις, διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων, Roadshow και B2B συναντήσεων, με τη συνεργασία της Aegean Airlines και αεροπορικών εταιρειών των συμβεβλημένων χωρών.

Επιπλέον, έμφαση δίνεται στο σεβασμό της εθνικής τουριστικής νομοθεσίας των χωρών. Η συμφωνία έγινε στα πρότυπα των τριεθνών διακρατικών συμφωνιών και αποτελεί την πρώτη τριεθνή ανάμεσα στις εν λόγω χώρες για την προώθηση του τουρισμού.

Σε πρώτη φάση, την υπέγραψαν η FedHATTA και η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων και Συμβούλων του Ισραήλ, ITΤAA.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ομοσπονδία στο Ισραήλ, δήλωσε: «Μετά την επιτυχή διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων του Ισραήλ, ITTAA, τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα, και μετά την θετική εξέλιξη των κρατήσεων από το Ισραήλ για Ελλάδα, είναι εμφανές ότι πολλαπλάσιος αριθμός Ισραηλινών θα ταξιδεύει στη χώρα μας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Για το 2017, οι εκτιμήσεις της FedHATTA κάνουν λόγο για αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ τουλάχιστον κατά 15%.Σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη, τα ελληνικά τουριστικά γραφεία μεθοδεύουν ήδη για τους καλοκαιρινούς αλλά κυρίως για τους χειμερινούς μήνες την ανάπτυξη των τουριστικών ροών από το Ισραήλ σε Καλάβρυτα, Μονεμβασιά, Πύλο, Θεσσαλονίκη, Αράχοβα, Δελφούς, Μετέωρα, Πήλιο, Μακρυνίτσα, Λιτόχωρο και Ζαγοροχώρια/Τζουμέρκα και Ρέθυμνο.Στην Ελλάδα ταξιδεύουν ετησίως 470.000 Ισραηλινοί με σκοπό τις διακοπές. Την περασμένη χρονιά καταγράφηκε αύξηση αφίξεών τους της τάξης περίπου του 6%".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας